Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail ons gerust!


Iedereen met een gezond gebit komt in aanmerking om een bleekbehandeling te ondergaan, zelfs als er door de jaren heen veel aanslag aan de tanden is gehecht, kunnen wij in een consult van tevoren een indicatie geven van het te verwachten resultaat. Aangezette, opgevulde stukjes tand (composiet), grijze/geel/blauwe (dode) tanden, witte vullingen, kronen en facings bleken nagenoeg niet mee, echter kunnen deze en andere oneffenheden zoals (witte) vlekjes in de tanden na de behandeling meer opvallen maar na een aantal dagen tot een week egaliseert de kleur van de tanden zich weer waardoor het minder zichtbaar is. Let wel: wij maken enkel de tanden aanzienlijk witter, wij dragen dan ook geen verantwoordelijkheid voor eventuele oneffenheden zoals witte vlekjes of vullingen in het gebit welke na het bleekproces tijdelijk zichtbaarder kunnen zijn


Dare2Smile hanteert een minimum leeftijd van achttien jaar. Een bovengrens is er niet!


Er is nog onvoldoende onderzoek gedaan naar de eventuele schadelijkheid van bleken voor een ongeboren kind. Uit voorzorg heeft Dare2Smile besloten geen zwangere vrouwen te behandelen.


Tanden met gele en bruinachtige tinten, veroorzaakt door voedingsmiddelen of tabak, zijn heel goed te bleken.


In de praktijk blijkt het materiaal waarvan witte vullingen zijn vervaardigd (composiet) toch heel redelijk mee te bleken. Mocht na een bleekbehandeling toch een kleurverschil ontstaan, dan kan je tandarts dit gemakkelijk verhelpen door composiet te gebruiken in de nieuwe tandkleur. Kronen zijn vaak al wat witter dan de tanden en verkleuren bovendien minder snel. Het is daarom meestal geen probleem om een behandeling uit te voeren. Tijdens het intake-gesprek direct voor de behandeling, wordt vanzelfsprekend een persoonlijk advies geven.


Bij Dare2Smile wordt de behandeling uitgevoerd door Hilde van de Vecht. Zij is een gediplomeerd mondhygiënist en bewaakt tijdens de bleekbehandeling hoe het gebit op de bleekgel reageert en welke tanden eventueel extra gebleekt moeten worden.


Het daadwerkelijke bleekproces duurt ongeveer 45 minuten. Tezamen met de intake, die direct vooraf wordt afgenomen, zal de behandeling ongeveer 1 uur van uw tijd in beslag nemen.


Het resultaat van de bleekbehandeling hangt af van de beginkleur van je tanden. Hoeveel witter je tanden precies zullen worden is voor iedereen verschillend en dus moeilijk te voorspellen. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat je gebit tot wel 9 tinten lichter kan worden. Het doel van Dare2Smile is op een verantwoorde manier de voor u optimale, natuurlijke witte kleur te bereiken!


Voordat de behandeling begint, bepaalt u samen aan de hand van een tandheelkundige kleurenschaal de kleur die uw gebit heeft. Na de behandeling vergelijkt u het resultaat met de kleurenschaal zodat u kunt toetsen hoeveel tinten het gebit witter is geworden.


Hoelang een gebit na het bleken witter blijft varieert van persoon tot persoon. Afhankelijk van wat u eet of drinkt en of u rookt blijft de kleur twee tot drie jaar witter en zelfs langer bij een goede mondhygiëne.


In principe is een bleekbehandeling in de behandelstoel eenmalig. Indien u merkt dat uw gebit na een paar jaar weer is verkleurd, kunt u de behandeling gerust herhalen.


Na afloop van de behandeling krijgt u instructies mee naar huis over wat u na de bleekbehandeling beter niet kunt eten en drinken. Vermijd zoveel mogelijk verkleurende consumptiemiddelen zoals tabak, rode wijn, thee en koffie. Bovendien is het voor een optimaal resultaat verstandig uw gebit tweemaal per jaar professioneel te laten reinigen, zodat aanslag geen verkleuring veroorzaakt.


Dit is niet nodig. De bleekbehandeling bij Dare2Smile wordt uitsluitend door een gediplomeerd mondhygiënist uitgevoerd. Vóór de behandeling zal worden vastgesteld of uw gebit gezond genoeg is om te worden gebleekt. De bleekbehandeling wordt alleen uitgevoerd als er geen sprake is van actieve tandvleesontsteking of onbehandelde tandheelkundige problemen. Is dit wel het geval, dan zal de mondhygiënist u het advies geven om eerst een afspraak bij uw tandarts of mondhygiënist te maken om deze problemen te verhelpen. Mocht je last hebben van tandsteen of tandplak, dan verwijdert de mondhygiënist deze aanslag eerst voordat uw gebit wordt gebleekt.


Gaatjes moeten eerst behandeld worden door een tandarts. De bleekbehandeling kan anders pijnlijk zijn en mogelijk de tandzenuw beschadigen.


Een tandenbleekbehandeling is gewoonlijk pijnloos. Soms komt het voor dat iemand tijdens of vlak na de behandeling tintelingen of een lichte, doffe pijn voelt. Ook kunnen de tanden tijdelijk iets gevoeliger reageren op extreme temperatuurverandering. Spoelen met een fluoride-oplossing verhelpt dit. Voor zover sprake is van klachten verdwijnen deze meestal na 24 uur. Na het bleken wordt er een fluoride applicatie aangebracht op de tanden.


Ja, de behandelingen bij Dare2Smile zijn absoluut veilig. Bij de keuze van de bleekmethode en producten stonden veiligheid en gebruiksvriendelijkheid voorop. Dare2Smile werkt uitsluitend met natuurlijke producten zonder peroxide. Het resultaat is super!
Door gebruik van een LED-lamp wordt het bleekproces versneld, waardoor je glazuur minder lang blootstaat aan contact met de bleekgel. Enzymen in je speeksel zorgen ervoor dat je glazuur zich binnen 72 uur volledig herstelt. Spoelen met een fluoride-oplossing bevordert dit snelle herstel nog eens. De bleekgel is PH-neutraal en 100% natuurlijk!


Nee. De LED-lamp die bij de behandeling wordt gebruikt om de bleekgel te activeren straalt licht met een ongevaarlijke golflengte uit.


Er wordt door een aantal tandenbleekklinieken een veel te hoog verwachtingspatroon geschetst met reclamekreten zoals: “uw tanden tot 16 tinten witter!” Pure onzin want dit is absoluut niet haalbaar in één behandeling, reëel is een gemiddelde verbetering van 6 tot maximaal 12 tinten lichter in het gunstigste geval. Uiteraard zijn de eindresultaten afhankelijk van de conditie van het gebit en de oorspronkelijke kleur van de tanden wat genetisch is bepaald.

Een “Hollywood” smile is doorgaans simpelweg niet mogelijk of je tanden moeten al heel licht zijn maar wat wij zien in de media is veelal schijn, vooral in Amerika worden televisiebeelden erg makkelijk bewerkt of overbelicht om de tanden net even wat witter te maken of er worden facings aangebracht welke niet van echt te onderscheiden zijn.


Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft, wordt uw behandelin geheel of gedeeltelijk vergoed. Raadpleeg hiervoor uw verzekering.