Mondhygiëne

De mondhygiëniste

Hilde biedt zorg om de mond gezond te krijgen en/ of te houden (preventie) .

U ervaart zelf misschien al klachten (bloedend tandvlees bij het tandenpoetsen, slechte adem, tanden gaan los staan), maar misschien ook niet en toch verwijst uw tandarts u door.

Het probleem bij ontstekingen in de mond is, dat u dit zelf niet altijd merkt. In eerste instantie is alleen het tandvlees ontstoken. Wanneer u hier niets aan doet, kan de ontsteking zich verder uitbreiden onder de rand van het tandvlees. Vervolgens wordt het kaakbot aangetast met als uiteindelijk gevolg losstaande tanden en kiezen.

Eerste bezoek

Het is belangrijk voor mij om uw verwachtingen af te stemmen met de mogelijkheden van mijn zorgverlening. Hoe kan ik u het beste van dienst zijn? Ik stel u daarom de nodige vragen en beantwoordt uiteraard graag de uwe. Bij het eerste bezoek neem ik globaal de situatie in uw mond op. Hierna kan ik u vertellen of preventieve zorg volstaat of dat er een tandvleesbehandeling nodig is. Als we het eens zijn, kan ik behandeling meteen starten.

Bij preventie richt ik mij vervolgens op voorlichting & instructie en de professionele gebitsreiniging.

Bij tandvleesbehandeling (parodontitis) neem ik eerst een volledige status op, waarmee wij u per tand en per kies kunnen laten zien wat de problemen zijn:

  • Zijn er pockets (ruimte tussen de tand en tandvlees) en hoe diep?
  • Is er bloeding, plak, pus?
  • Is er sprake van teruggetrokken tandvlees?

Maak direct een afspraak

Status

De status is erg belangrijk. Het geeft inzicht in o.a. de conditie van het tandvlees en is het uitgangspunt voor het behandelplan en de bijbehorende kosten. De status is vervolgens een meetinstrument om te bekijken in hoeverre de behandeling resultaat heeft en of er wellicht bijsturing nodig is. Aan de hand van de status maak ik een behandelplan en een begroting, zodat u goed geïnformeerd kunt beslissen of u de behandeling wil laten uitvoeren

Behandeling in de avond en op zaterdag mogelijk

Maak direct een afspraak

Tarieven

Vind hier onder onze tarieven.

BehandelingTarieven
Mondhygiëne M-code of T-code
Tanden bleken99,-
Tanden bleken duo behandeling175,-